Rántott bÉKA

Főztem!

Ananászos rukkola pesto

2016. november 03. 19:02 - ÍzekTrendekSzerelmek

Úgy kezdődött, hogy kicsit elfeledkeztem a hűtőmben lévő rukkoláról...

Nem volt külön semmi baja, de már nem volt olyan finom ropogós, mint ahogy azt szeretjük. Kidobni nem akartam, nem szeretek kidobni semmit, úgyhogy kitaláltam, hogy pestot csinálok belőle. Mivel a rukkolának nagyon erőszakos, intenzív íze van, valamivel tompítani, finomítani szerettem volna. Kapóra is jött, hogy ananászos csirkét csináltam közben, amiből maradt egy kevés gyümölcs, amit szintén nem akartam egyébként kidobni.

dsc_1307.JPG

Hozzávalók:

2 csokor rukkola

2 ek. mandula

olivaolaj

2 ek. parmezán

kb. 2 szelet ananász

 

Az összetevőket beleteszem az aprítóba, és egy kevés olajat adok hozzá. Az ananászban nagyon sok a folyadék, úgyhogy csínján bánjunk az olajjal! ;)

 

Pirítóssal, friss kenyérrel kiváló reggeli!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rantottbeka.blog.hu/api/trackback/id/tr1411923099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mpl 2016.11.04. 20:08:35

A 'csinnyán' mellett a rukkola két'k'-ja szinte nem is tűnik fel. ;-))
A csínnyán szépen ugy néz ki, hogy csínján, szép régi szó, a rukola új, bár nem igazán van megegyezés az írásmódjával, de az eredeti olasz szó: rucola

ÍzekTrendekSzerelmek 2016.11.05. 09:57:35

@mpl: mea culpa, javítottam az egyértelmű hibát, köszönöm az észrevételt.
Remélem, a recept azért tetszik! ;)

mpl 2016.11.05. 10:12:57

Én a klasszikus pestokat kedvelem, de egy próbát megér.
süti beállítások módosítása