Rántott bÉKA

Főztem!

Csőben sült őszi marha sárgarépás kölessel

2017. november 02. 18:19 - ÍzekTrendekSzerelmek

A répa és a cékla a kedvenc őszi zöldségeim közé tartoznak.

Ezekkel kísérleteztem most. :)

 

dsc_1384.JPG

Hozzávalók:

200 g darált marhahús

1 közepes cékla

1 fej lilahagyma

2 marék aszalt vörösáfonya

1 dl vörösbor

olivaolaj

1 db sárgarépa

100 g köles

1/2 fej vöröshagyma

1 db chili

 

1. Sütés előtti este a marhahúst összekeverem a vörösáfonya felével, egy kis sóval és a vörösborral, majd hűtőbe teszem.

2. A céklát és a lilahagymát nagyobb darabokra vágom, és egy tepsi aljára teszem. Ráhalmozom az előző este bekevert marhahúst, majd meglocsolom egy kevés olivával. Mehet a sütőbe!

3. A vöröshagymát felkockázom, kevés olajon megpirítom, majd hozzáadom a kölest. Felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel és enyhén sózom.

4. Egy másik edényben megfőzöm a karikákra vágott répát, és ha kész, egy pici vízzel pépesítem. Hozzáforgatom a puhára főtt kölest, és az egészen apróra vágott chilit.

5. Ha már puha a cékla, akkor a marhahúsom is kész, mehet minden a tányérra!

 

Jó étvágyat! :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rantottbeka.blog.hu/api/trackback/id/tr1911961095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása