A répa és a cékla a kedvenc őszi zöldségeim közé tartoznak.
Ezekkel kísérleteztem most. :)
Hozzávalók:
200 g darált marhahús
1 közepes cékla
1 fej lilahagyma
2 marék aszalt vörösáfonya
1 dl vörösbor
olivaolaj
1 db sárgarépa
100 g köles
1/2 fej vöröshagyma
1 db chili
só
1. Sütés előtti este a marhahúst összekeverem a vörösáfonya felével, egy kis sóval és a vörösborral, majd hűtőbe teszem.
2. A céklát és a lilahagymát nagyobb darabokra vágom, és egy tepsi aljára teszem. Ráhalmozom az előző este bekevert marhahúst, majd meglocsolom egy kevés olivával. Mehet a sütőbe!
3. A vöröshagymát felkockázom, kevés olajon megpirítom, majd hozzáadom a kölest. Felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel és enyhén sózom.
4. Egy másik edényben megfőzöm a karikákra vágott répát, és ha kész, egy pici vízzel pépesítem. Hozzáforgatom a puhára főtt kölest, és az egészen apróra vágott chilit.
5. Ha már puha a cékla, akkor a marhahúsom is kész, mehet minden a tányérra!
Jó étvágyat! :)