Rám szóltak (elsőként HF), hogy ideje lenne édességeket is készítenem. Ígérem, hogy legközelebb valami elképesztően csokis recept következik, de most egy kedvenc párosításommal nyitnám az "édesség" címkét.
A kecskesajt és a méz (vagy valami hasonló édesség) összhangjával először a jeruzsálemi piacon találkoztam, ahol egy hirtelen ötlettől vezérelve késztetést éreztem, hogy kirendeljek egy hatalmas adagot ebből a furcsa, számomra ismeretlen édességből. Természetesen a felét sem tudtam megenni, de nem azért, mert nem ízlett, hanem mert nagyon tömény volt, és gyorsan eltelített.
Később előételként, kisebb porciókban csemegeként eszegettem itthon is, de az, hogy a muffinba hogy került... Először is, mézzel készítettem az alaptésztát, és ehhez kerestem méltó ízpárt. Nem gondoltam, hogy ennyire jól fog sikerülni...
Hozzávalók:
125 g vaj
175 g méz
300 g búzaliszt
2 db tojás
1 cs. sütőpor
1,5 dl tej
150 g lágy kecskesajt
1. A vajat a mézzel összemelegítem (csak annyira, hogy szépen egybeolvadjanak), majd habosra keverem.
2. A lisztet a sütőporral összekeverem, majd szép lassan, folyamatos kevergetéssel hozzáadom a mézes vajat, a tojásokat és a tejet.
3. Ha szép egyenletes a tésztám, hozzákeverem a kecskesajt felét.
4. Muffinpapírba töltöm, a papír 2/3-áig, majd mindegyik tetejére teszek egy darabka kecskesajtot a maradék félből.
5. Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütöm.
Melegen ajánlom! ;)