Úgy kezdődött, hogy kicsit elfeledkeztem a hűtőmben lévő rukkoláról...
Nem volt külön semmi baja, de már nem volt olyan finom ropogós, mint ahogy azt szeretjük. Kidobni nem akartam, nem szeretek kidobni semmit, úgyhogy kitaláltam, hogy pestot csinálok belőle. Mivel a rukkolának nagyon erőszakos, intenzív íze van, valamivel tompítani, finomítani szerettem volna. Kapóra is jött, hogy ananászos csirkét csináltam közben, amiből maradt egy kevés gyümölcs, amit szintén nem akartam egyébként kidobni.
Hozzávalók:
2 csokor rukkola
2 ek. mandula
olivaolaj
2 ek. parmezán
kb. 2 szelet ananász
Az összetevőket beleteszem az aprítóba, és egy kevés olajat adok hozzá. Az ananászban nagyon sok a folyadék, úgyhogy csínján bánjunk az olajjal! ;)
Pirítóssal, friss kenyérrel kiváló reggeli!