Ez is egy olyan recept, ami abból született, hogy ráuntam szokásos ételeimre, és körülnéztem otthon olyan szemmel, hogy mik azok az összetevők, amiket már régóta tartogatok, és mik azok, amik már nem bírják sokáig.
Hozzávalók:
100 g fekete spagetti
50 g szalámi (paprikás)
2 evőkanál mascarpone
só
1. A tésztát felteszem főni egy kevés sóval, és kifejezetten figyelem, hogy ne főzzem túl.
2. a szalámit apró kockákra vágom, és egy nagyobb edényben (én wokot használtam) elkezdem pirítani. Amikor jól kisült belőle a zsiradék, hozzákeverem a mascarponét, és egységes szósszá dolgozom.
3. A leszűrt tésztát megforgatom a szószban, és már ehetem is!
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzés: kétszer csináltam ilyet eddig, és mindkétszer az első falat sótlannak tűnt, de a másodiktól már tökéletes volt, úgyhogy ne sózzátok el! ;)