Rántott bÉKA

Főztem!

Töltött batáta és sütőtök

2016. november 27. 18:56 - ÍzekTrendekSzerelmek

A sütőtök és a batáta a két legfontosabb összetevője a mascarpones-fehérboros sütőtökkrémlevesemnek. Egy bevásárlás alkalmával viszont kicsit sok alapanyagot szereztem be egyszerre, mint ami utána elfogyott volna, így ki kellett találni valamit a "maradékból". 

 Hát, íme: 

 

dsc_1388.JPG

 

Hozzávalók:

20 dkg darált pulyka

1 fej vöröshagyma

100 g hüvelyes és egyéb mix (szárított borsó,sárga borsó, lencse, bab, búza, stb.) (igen, ez szerintem is furán hangzik... új elnevezés ötleteket várok sok szeretettel :) )

2 dl fehérbor

1 db nagy batáta

1/2 sütőtök (a vékonyabbik fele)

dió

bors

 

1. A pulykahúst összekeverem a kockára vágott vöröshagymával, a hüvelyesekkel, a füszerekkel (só, bors), és a fehérborral. Lefedem, és félreteszem pár órára.

2. A batátának és a sütőtöknek lyukat fúrok a közepébe. és akkora karikákra vágom, hogy elférjenek a magasfalú tepsiben.

3. Ezután egyesével megtöltöm a zöldségeket a hússal. Ha marad még töltelék, púpozhatom a karikák tetejére.

4. Előmelegített sütőben először alufólia alatt, sütöm 20-25 percig, majd ellenőrzöm, hogy puhák-e a zöldségek, és sütöm még egy kicsit, hogy megpiruljon a teteje.

5. Ha kész, diót szórok a tetejére, és már tálalhatom is!

 

Jó étvágyat hozzá!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rantottbeka.blog.hu/api/trackback/id/tr2011961067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása