A sütőtök és a batáta a két legfontosabb összetevője a mascarpones-fehérboros sütőtökkrémlevesemnek. Egy bevásárlás alkalmával viszont kicsit sok alapanyagot szereztem be egyszerre, mint ami utána elfogyott volna, így ki kellett találni valamit a "maradékból".
Hát, íme:
Hozzávalók:
20 dkg darált pulyka
1 fej vöröshagyma
100 g hüvelyes és egyéb mix (szárított borsó,sárga borsó, lencse, bab, búza, stb.) (igen, ez szerintem is furán hangzik... új elnevezés ötleteket várok sok szeretettel :) )
2 dl fehérbor
1 db nagy batáta
1/2 sütőtök (a vékonyabbik fele)
dió
só
bors
1. A pulykahúst összekeverem a kockára vágott vöröshagymával, a hüvelyesekkel, a füszerekkel (só, bors), és a fehérborral. Lefedem, és félreteszem pár órára.
2. A batátának és a sütőtöknek lyukat fúrok a közepébe. és akkora karikákra vágom, hogy elférjenek a magasfalú tepsiben.
3. Ezután egyesével megtöltöm a zöldségeket a hússal. Ha marad még töltelék, púpozhatom a karikák tetejére.
4. Előmelegített sütőben először alufólia alatt, sütöm 20-25 percig, majd ellenőrzöm, hogy puhák-e a zöldségek, és sütöm még egy kicsit, hogy megpiruljon a teteje.
5. Ha kész, diót szórok a tetejére, és már tálalhatom is!
Jó étvágyat hozzá!