A hokkaidót épp egy évvel ezelőtt fedeztem fel, amikor az egyik barátnőm boldogan újságolta, hogy vásárolt párat, majd következő alkalommal küldött egy képet, hogy mennyire szétesett, amikor először próbálta egyben sütni. :D
Ebből a tapasztalatból kiindulva én is fel voltam készülve a vizuális katasztrófára, de az enyém valamiért egyben maradt. Lehet, hogy kisebb is volt a termés, ami hozzám került, vagy nem volt akkora nedvességtartalma a tölteléknek.
Íme a végeredmény:
Hozzávalók:
1 kisebb hokkaidó tök
50 g hüvelyes keverék (lencse, borsó, bab, bármi)
50 g darált pulykahús
1 db tojás
1/2 fej vöröshagyma
só
bors
tálaláshoz: bármilyen zöld köret
1. A tököt megskalpoljuk, majd kikanalazzuk a belsejéből a magokat alaposan.
2. A vöröshagymás apróra vágjuk, majd egy nagyobb edényben összedolgozzuk a hússal, a hüvelyesekkel, a tojásokkal, és a fűszerekkel.
3. Ha kész a massza, beletöltjük a tök belsejébe, és a tetejére helyezzük a kalapját. Nem baj, ha kicsit kilóg a töltelék. :)
4. Alufóliába csomagolom a tököt úgy, hogy a tetejét 20 perc sütés után ki tudjam nyitni, majd beteszem a 180 fokos sütőbe. Összesen 35-40 percig sütöm. Amikor már érezni a finom illatát, akkor már majdnem kész.
5. Zöld körettel tálalom.
Jó étvágyat hozzá!