Rántott bÉKA

Főztem!

Hokkaidó egészben!

2017. október 26. 18:27 - ÍzekTrendekSzerelmek

A hokkaidót épp egy évvel ezelőtt fedeztem fel, amikor az egyik barátnőm boldogan újságolta, hogy vásárolt párat, majd következő alkalommal küldött egy képet, hogy mennyire szétesett, amikor először próbálta egyben sütni. :D

Ebből a tapasztalatból kiindulva én is fel voltam készülve a vizuális katasztrófára, de az enyém valamiért egyben maradt. Lehet, hogy kisebb is volt a termés, ami hozzám került, vagy nem volt akkora nedvességtartalma a tölteléknek.

Íme a végeredmény: 

 

dsc_1399.JPG

 

Hozzávalók:

1 kisebb hokkaidó tök

50 g hüvelyes keverék (lencse, borsó, bab, bármi)

50 g darált pulykahús

1 db tojás

1/2 fej vöröshagyma

bors

tálaláshoz: bármilyen zöld köret

 

1. A tököt megskalpoljuk, majd kikanalazzuk a belsejéből a magokat alaposan.

2. A vöröshagymás apróra vágjuk, majd egy nagyobb edényben összedolgozzuk a hússal, a hüvelyesekkel, a tojásokkal, és a fűszerekkel.

3. Ha kész a massza, beletöltjük a tök belsejébe, és a tetejére helyezzük a kalapját. Nem baj, ha kicsit kilóg a töltelék. :)

4. Alufóliába csomagolom a tököt úgy, hogy a tetejét 20 perc sütés után ki tudjam nyitni, majd beteszem a 180 fokos sütőbe. Összesen 35-40 percig sütöm. Amikor már érezni a finom illatát, akkor már majdnem kész. 

5. Zöld körettel tálalom.

 

Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rantottbeka.blog.hu/api/trackback/id/tr8111961107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása