Rántott bÉKA

Főztem!

Chilis-gyömbéres Pak Choi tészta

2016. november 30. 19:39 - ÍzekTrendekSzerelmek

 

Mivel az ázsiai ízek, fűszerek, alapanyagok nem tekintenek hosszú múltra a konyhámban, nem nagyon tudom megmondani, hogy ez a recept létezik-e a világ valamelyik pontján, és ha igen, akkor van-e valami szép neve.

Sokat gondolkodtam, mi legyen a recept címe... Ilyenek jutottak eszembe:

"Tony kedvence" - de mivel Tony valószínűleg még sosem evett ilyet, úgy gondoltam, mégsem ez a legjobb ötlet.

vagy

"A varázslatos Fufuka gomba és barátai" - mindannyiunk legkedvencebb/legviccesebb kollégabarátnője (SzZs) egészen kreatív állapotba került, miután elsoroltam neki a hozzávalókat, és kiegészítette a listát. Azzal a gondolattal is eljátszottam, hogy tényleg beleírjam a receptbe (természetesen a szerző megjelölésével), de végül nem tettem. :D

Végül ilyen lett:

 

dsc_1425.JPG

 

Hozzávalók:

3-4 db pak choi

2 db sárgarépa

5 cm friss gyömbér

1 db chili paprika

4 db shiitake gomba

150 g rizstészta

4 dl kókusztej

1 tk kókuszzsír

szójaszósz

földimogyoró

mungóbabcsíra

 

1. Mivel ezek a zöldségek úgy lesznek finomak, ha még ropogósak, fontos, hogy mindent nagyon gondosan előkészítsünk, és főzés/pirítás közben már ne kelljen mást csinálni.

2. A megmosott shiitake gombákat forróvízbe teszem, és áztatom kb. 10 percig, amíg minden mást előkészítek.Közben a kókusztejet elkezdem melegíteni.

3. A répát megpucolom, és minél apróbb darabokra, pálcikákra vagy nagyon vékony negyed karikákra vágom. Ugyanígy aprítom a gyömbért a chilit. A megmosott pak choi-okat kb. ujjnyi vastagságúra darabolom (szárát és leveleit is). Amikor a gomba már szépen megszívta magát a vízzel, felkockázom.

4. Ha a kókusztej felforrt, beleteszem a rizstésztát, és lejjebb kapcsolom a lángot.

5. Egy nagy edényben (lehetőleg wok, vagy magasfalú serpenyő) elkezdem forrósítani a kókuszzsírt. Amint elolvadt, rádobom a chilit és a gyömbért. Miután párszor átforgattam őket a forró zsiradékban, jöhet a répa, a pak choi és a shiitake gomba. pirítom pár percig, majd jól nyakonöntöm szójaszósszal (ízlés szerint). 

6. Közben, ha megpuhult a tésztám, a megmaradt kókusztejjel együtt beleforgatom a zöldséges keverékbe. Elzárom a gázt, és azonnal tálalhatom.

7. Díszítésnek répakarikákat, földimogyorót, esetleg mungóbabcsírát használhatok.

 

Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rantottbeka.blog.hu/api/trackback/id/tr2812012944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása