Rántott bÉKA

Főztem!

Almalikőrleves kéksajttal és mézeskalács morzsával

2016. december 06. 13:46 - ÍzekTrendekSzerelmek

Néhány évvel ezelőtt készítettem almalikőrt. Igazi karácsonyi ízvilág, nagyon klassz hangulatú maga az elkészítés is. Bejárja az egész lakást a finom fűszeres sült alma illata. Viszont mivel (mint minden likőr) egy nagyon édes italról beszélünk, nálam annyira nem fogy gyorsan. :)

Kitaláltam tehát, hogy új receptekhez fogom felhasználni. 

Az almalikőrt az alábbi recept alapján készítettem:

http://kaldeneker.hu/receptjeim/befozes/sultalma-likor-hazilag.html

 

dsc_1475.JPG

 

Hozzávalók:

1 db alma (az almalikőrből*)

3 db alma

3-4 db szegfűszeg

1 rúd fahéj

50 g diós krémsajt

2 ek méz

50 g kéksajt

20 g mézeskalács morzsa

mandulaszirom

*ha nincs hozzá almalikőr, tegyünk a fűszerek közé egy-két csillagánizst, öntsünk hozzá az elején 1 dl vodkát, és a mézből is tehetünk egy picit többet bele a végén.

 

1. Az almákat megpucolom, és kb. 1 liter vízzel felteszem főni. Hozzáadom a fahéjrudat és a szegfűszegeket (érdemes teatojást használni). 

2. Forrás után 10 percig főzöm, majd kiveszem a teatojást és a fahéjrudat, és botmixerrel pépesítem az almákat.

3. Visszateszem a tűzre, és hozzákeverem a mézet és a diós krémsajtot. Ha a krémsajt elolvadt, leveszem a tűzről, és forrón, kéksajt kockákkal, mézeskalácsmorzsával és mandulaszirommal tálalom.

Nem fogtok csalódni... ;)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rantottbeka.blog.hu/api/trackback/id/tr212027393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása