Rántott bÉKA

Főztem!

Sonkába tekert fügés kakascomb édesburgonyával

2018. január 21. 16:25 - ÍzekTrendekSzerelmek

A kedvenc gyümölcsöm a füge. A nagymamáméknál volt egy hatalmas fügefa, ami ontotta a finom zöld színű gyümölcsöt, de én sajnos gyerekkoromban még nem jöttem rá, hogy ez a legcsodásabb gyümölcs a világon. Ma már nincs meg az a fa, és elég ritkán tudok fügéhez jutni. Vagyis olyan formában, hogy korlátlanul fogyaszthassam, amíg meg nem unom. Olvastam, hogy Zalában van egy fügeliget, de sajnos még nem volt alkalmam eljutni oda. 

A következő receptet azért találtam ki, mert a fügehiányomat néha fügelekvár vásárlással próbálom kompenzálni, amit magában, kiskanállal mégsem fogyasztok el, ezért mindig csak ott áll a polcon.

 

img_20180114_135801.jpg

 

Hozzávalók: 

1 db kakascomb

8 szelet feketeerdei sonka

3 kávéskanál fügelekvár

1 db édesburgony

bors

oliva

 

1. A tepsi aljára, nagyjából a comb alakját követően leterítek annyi szelet sonkát, amennyire szépen rá tudom fektetni a húst. Miután ráhelyeztem a combot, rákenem a tetejére a lekvárt, és szépen eloszlatom. Először az alsó sonkákat hajtogatom a kakascombra, majd a maradék sonkaszeletekkel felülről is betakarom.

2. Az édesburgonyát megpucolom és ujjnyi vastag karikákra vágom. A hús mellé a tepsibe halmozom, és sózom, borsozom. Kevés olivaolajjal meglocsolom, és lefedve mehet a sütőbe.

3. Amikor elkezd illatozni a sülő hús, leveszem róla a fedőt/fóliát, és még kb. 10 percig pirítom a tetejét.

 

Jó étvágyat hozzá! :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rantottbeka.blog.hu/api/trackback/id/tr713174260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása