Ennek a finom salátának úgy kezdődött a története, hogy nagyjából kalandvágyból rendeltem 3 gumó édesköményt a Biofalótól (biofalo.com). Korábban egyszer már próbálkoztam ezzel a zöldséggel, de csúfos vége lett, mert teljesen uralta a salátám ízét (valószínűleg sokat tettem bele). A hétvégén meg is beszéltük, hogy tulajdonképpen nem is ettünk még olyan édesköményt, ami ízlett volna, tehát így indultam neki ma reggel a főzésnek.
Olvasgattam egy csomó édesköményes receptet a neten, szakácskönyvekben, hogy ihletet merítsek, majd számbavettem az otthon található saláta alapanyagokat. Ez lett az eredmény:
Hozzávalók:
1 gumó édeskömény
3-4 db kápia paprika
1/2 jégcsapretek
160 g tonhal
10 szem fekete oliva
1/2 citrom leve
olivaolaj
só
bors
Elkészíteni pofonegyszerű, mint általában minden salátánál itt is csak felaprítod a zöldségeket, főszerezed, és jöhet az öntet, jelen esetben az oliva. Az édesköményről le kell vágni a zöld szárát, majd a gumóját érdemes minél jobban szétszedni, így alaposabban lehet megtisztítani. Érdemes betenni egy kis időre a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek!
Próbáljátok ki, nem bánjátok meg!